Последният треньор, направил Левски шампион - Емил Велев, коментира деликатната ситуация,

...
Последният треньор, направил Левски шампион - Емил Велев, коментира деликатната ситуация,
Коментари Харесай

Кокала: Върнете Тодор Батков в Левски! Да донесе пари и да започне отначало

Последният треньор, направил Левски шампион - Емил Велев, разяснява деликатната обстановка, в която се вкараха " сините ", откакто счупиха антирекорда си от мачове без победа в шампионата. Ето какво сподели той пред  " Мач Телеграф ".

" От една страна Левски не играе неприятно и има положителни играчи. Но от друга, най-малко съгласно мен, има липса на централизация в доста от тези срещи, които не завоюваха. Това се дължи и на спортно-техническия развой. В тренировките би трябвало да са съсредоточени играчите, стимулирани и да пренесат това на терена в формалните срещи. Видяхме едно равнище, когато се завоюва Купата на България. То продължи да е високо и при отстраняването на ПАОК. Съвсем друго лице имаше Левски тогава. И спадът, който го предвидих, се случи след отпадането от Хамрун. Никой не ми вярваше, само че от този момент са проблемите на Левски. Не може да кажем, че в треньорското управление са страшни, а играчите нищо не вършат, както и противоположното. Всичко е обвързвано. Вина имат всички. Мъри сподели, че откакто няма триумф и той има виновност.

Не знам дали този проблем е психически. Да им викнат две или три психоложки, да им оказват помощ. Локо Пд по този начин направиха, имаха три психоложки. Едно време в Левски имахме една. От тази обстановка може да се излезе единствено с победи. Друг излаз не виждам. Всеки мач, в който не побеждаваш, ти пада самочувствието. А това не би трябвало да се случва с футболистите на Левски и въобще във водещите тимове. Мъри доста приказва за терените, само че и той не си има вяра в това, че те са главен проблем. Да, сигурно е по-добре да играеш на прекрасен терен, само че той е идентичен за всички.

Едно време ритахме в тиня и скотщина, а бяхме водещ тим. Но гледахме с експанзия да преодоляваме всичките тези трудности. На това нещо би трябвало да се акцентира. Мъри от дълго време приказва за терените, само че те не се трансформират, а и няма да се трансформират скоро. И какво вършим?! Трябва да имаме още 10 мача без да победим ли?! Ако не си нападателен, няма по какъв начин да стане. Не взимат дребни пари за заплати, а за тях би трябвало да изорат терена. Независимо какъв ще е той. Дали ще е асфалт, дали сгурия, дали ще е прекрасен. От тези 10 мача, 7-8 се играха на хубави стадиони. Дали на " Герена ", дали в Разград, дали на " Васил Левски ". А за Купата против Вихрен в Сандански по какъв начин играха? Имаше предпочитание, а теренът беше възмутителен. Вкараха голове и изпуснаха още 3-4 положения. Трябва да се пребориш! Трябва да мачкаш другия тим, а не да се оправдаваш. Лошият терен би трябвало да те окуражи още повече. Защото там концентрацията би трябвало да е на най-много. Това е България и това е нашата действителност. Това би трябвало да се изясни на играчите.

" Надявам се почитателите да не се оттеглен от тима, поради тези резултати. След идването на Мъри публиката се върна. Голям принос за това нещо има Стоилов и играта, която показваше Левски. Естествено е да има неодобрение, когато Левски не побеждава към този момент десети мач. Това е антирекорд от 1963 година! С цялото ми почитание, но ти си Левски! Тук няма място за никакво опрощение. Затова би трябвало да си налягат парцалите, да упражняват и да стартират да бият! Идва мач на прекрасен терен. Сега би трябвало да прегазят Лудогорец! Трябва да ги прегазим. Моето мото е: " Като не мога да ги надиграя, би трябвало да ги прегазя! ". Ти играеш за Левски и би трябвало да оставиш сърцето си на терена! А Уелтън против Пирин не се изпоти! Той преди лъжеше по двама или трима, центрираше и шутираше, а в този момент не може да финтира конус. Това е в градината на спортно-техническото управление.

Мъри и Цанко да ги викнат тези играчи и да им кажат, че по този начин не става и би трябвало да се стегнат. Ако не се случи - да ги пратят при юношите и да упражняват без да играят в мачовете. Ако би трябвало да играят единствено юношите. Сега може умерено да се дава късмет на младите, до момента в който тези се осъзнаят. Един чужденец би трябвало да прави разликата. Ако не си с две равнища над българските играчи, защо си тук?! Да ти се заплаща наем за квартирата единствено....

Трябва да се оправят нещата. Аз съм почитател на Левски и желая да побеждава. Сега тия, които на финала за Кулата трябваше още по-изразително да ги бием, ни водят с 19 точки в класирането. Сега ЦСКА побеждава. Някои споделят, че било несправедливо и с шанс, само че бият. Трябва самообладание от страна на почитателите. Мисля, че има отражение и от това, че имаше огромно незнание какво ще се случи с акциите на клуба. Мисля, че би трябвало да се върне още веднъж Тодор Батков. Да донесе някакви пари и да се почне от началото. Положителен воин беше Батков през тези години ", приключи Велев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР